Verlaagd BTW

Op 1 januari 2000 is een experiment gestart met een verlaagd BTW-tarief voor een aantal arbeidsintensieve sectoren. Hieronder vallen ook schildersbedrijven. Inmiddels hebben de Europese ministers van Financiën het experiment geëvalueerd en hebben zij besloten dit experiment in ieder geval tot eind 2010 voort te zetten.

Dit betekent dat particuliere opdrachtgevers en Verenigingen van Eigenaren die in het bezit zijn van een woning die ouder is dan 15 jaar in aanmerking komen voor een lager BTW-tarief, wanneer zij schilderwerk aan de binnen- en/of buitenkant van hun woning laten verrichten. Dit betekent dat u valt in het BTW-tarief van 6% in plaats van het reguliere BTW-tarief van 19%.

Zakelijke opdrachtgevers, zoals zorginstellingen en woningbouwverenigingen, geldt voor binnen- en buitenschilderwerk van panden die ouder zijn dan 15 jaar, die bestemd zijn voor permanente bewoning ook het verlaagde BTW-tarief van 6%.

U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, zodat wij samen met u bekijken of u hier ook voor in aanmerking komt.


Copyright © 2009 jenjbezemerschildersbedrijf.nl